Nasze smaki

 

TORTY

 

Cream cherry – śmietanka z dodatkiem białej czekolady i wiśni z kompotu przekładane czekoladowym biszkoptem.
Delicja truskawkowa – lekki krem śmietankowy z dodatkiem soczystych truskawek, jasny biszkopt, całość oblana aromatycznym żelem truskawkowym.
Malinowy – waniliowy biszkopt, delikatna śmietanka z dodatkiem naturalnego malinowego purre, tort oblany białym żelem.
Mango malina – waniliowe biszkopty przełożone puszystą śmietanką o smaku mango, dodatkiem białej czekolady i naturalnego malinowego puree.
Orange apricot – pomarańczowe roladki z dodatkiem owoców moreli, przekładane pomarańczowym musem z białej czekolady.
Paryż citron – jasny biszkopt, delikatny krem cytrynowy, puszysta śmietanka cytrynowa, tort oblany żelem cytrynowym.
Tiramissu – nasączone kawą i likierem amaretto biszkopciki przekładane delikatnym musem mascarpone. Tort obłożony biszkopcikami.
Bueno – karmelowe roladki przekładane aksamitną śmietanką orzechową z nutą kinder bueno.
Cherry – czekoladowe biszkopty przekładane delikatną śmietaną czekoladową i musem wiśniowym, całość oblana ciemnym glasażem.
Pampeluna – biszkopt migdałowy, delikatna śmietanka z chrupką florentynką, całość obsypana prażonymi płatkami migdałowymi.
Mleczny z oreo – intensywnie czekoladowy biszkopt przekładany musem śmietankowym z białej czekolady oraz mnóstwem ciasteczek oreo.
Dakłas malinowy – krucha beza przekładana wytrawnym kremem z serka mascarpone. Słodycz przełamuje malinowe puree i gorzkiej czekolady.
Dakłas orzechowo - daktylowy– czekoladowa beza, krem mascarpone z daktylami, orzechem włoskim i nutą amaretto.
Queen chocolate – czekoladowe ciasto przełożone śmietanką czekoladową z dodatkiem blanszowanych orzechów laskowych i prażynek. Całość polana glasażem czekoladowym.
Wegański – produkt bez składników zwierzęcych. Smak ustalany na indywidualne zamówienie.
Royal carmel – królewskie połączenie czekolady karmelowej z chrupiącą warstwą prażynkową na puszystym biszkopcie migdałowym. Oblany mlecznym glasażem. 

 

MINI TORCIKI

 

Mascarpone z malinami – kremowy sernik z mascarpone połączony z naturalnym puree malinowym.
Miodzio z cynamonem – wyjątkowy deser z serków mascarpone o smaku cynamonowo – miodowym.
Bueno – karmelowe roladki przekładane aksamitną śmietanką orzechową z nutą kinder bueno.
Malinowy – waniliowy biszkopt, delikatna śmietanka z dodatkiem naturalnego malinowego purre, tort oblany białym żelem.
Mango – waniliowe biszkopty przełożone puszystą śmietanką o smaku mango, dodatkiem białej czekolady i naturalnego malinowego puree.
Mleczny z oreo – intensywnie czekoladowy biszkopt przekładany musem śmietankowym z białej czekolady oraz mnóstwem ciasteczek oreo.
Truskawkowy – orzeźwiający mus truskawkowy z naturalną owocową żelką oblany lśniącą czerwoną polewą.
Poziomka – dwa musy poziomkowy i śmietankowy przełamane naturalną żelką poziomkową. Torcik oblany lśniącą polewą w kolorze różu.
Queen chocolate – czekoladowe ciasto przełożone śmietanką czekoladową z dodatkiem blanszowanych orzechów włoskich i prażynek. Całość polana glasażem czekoladowym.
Royal carmel – królewskie połączenie czekolady karmelowej z chrupiącą warstwą prażynkową na puszystym biszkopcie migdałowym. Oblany mlecznym glasażem. 

 

KOSTKI DESEROWE

 

Strawberry – Delikatny biszkopt przełożony śmietanką truskawkową, wyłożony truskawkami i oblany galaretką.
Biała dama – czekoladowe biszkopty przekładane puszystą śmietanką kremową z dodatkiem białej czekolady i wiśni.
Cherry – czekoladowy biszkopt z delikatną śmietaną czekoladową i musem wiśniowym, oblany ciemnym glasażem.
Cookies – kruche ciasteczka w masie czekoladowej pokryte musem z białej i ciemnej czekolady.
Kinder bueno – karmelowe roladki przekładane aksamitną śmietanką orzechową z nutą kinder bueno.
Malaga – czekoladowy biszkopt przekładany śmietanką o smaku malagi z dodatkiem rodzynek w rumie.
Malinowa Fantazja – waniliowy biszkopt, delikatna śmietana z dodatkiem naturalnego malinowego puree, oblana białym żelem.
Mango - malina – waniliowe biszkopty przełożone puszystą śmietanką o smaku mango z dodatkiem białej czekolady i naturalnego malinowego puree.
Orange apricot – pomarańczowe roladki z dodatkiem owoców moreli, przekładane pomarańczowym musem z białej czekolady.
Oreo – intensywnie czekoladowy biszkopt przekładany musem śmietankowym z białej czekolady oraz mnóstwem ciasteczek oreo.
Paryż citron – tarta cytrynowa pokryta pierzynką z puszystej śmietanki cytrynowej oblana żelem cytrusowym.
Poppy cake – roladki makowo migdałowe przekładane delikatną śmietanka i musem z czarnej porzeczki.
Tiramissu – serki mascarpone połączone z delikatną śmietanką przekładane biszkopcikami nasączonymi kawą i amaretto.
Zielony las – śmietanka z dodatkiem białej czekolady przekładana zieloną roladą pistacjową, udekorowana owocami leśnymi i oblana galaretką.
Queen chocolate z pralinami – czekoladowy biszkopt pokryty warstwą blanszowanych orzechów laskowych i prażynek pod pierzynką z czekoladowej śmietanki.

 

SERNIKI

 

Sernik mandarynka * – wykwintny sernik o cytrusowym smaku z dodatkiem owoców mandarynki.
Sernik monaco * – wilgotny serniczek na bazie serków waniliowych posypany maślaną czekoladową kruszonką z dodatkiem rumu.
Sernik royal * – sernik na bazie jaj, budyniu i mleka, posypany maślaną kruszonką z dodatkiem rumu.
Sernik sułtański * – klasyczny sernik z dodatkiem tureckich rodzynek i skórki pomarańczowej, oblany białym lukrem.
Sernik pomarańczowy * – puszysty sernik z dodatkiem świeżego soku z pomarańczy. Pomarańczowy spód i pomarańczowa kruszonka czynią go wyjątkowym.
Deser rokitnik – super owoc zwany ananasem syberyjskim zanurzony w masie twarożkowej i musem z białej czekolady (okrągły).
Pascha – lekka pascha z białą czekoladą i mnóstwo bakali (okrągły).
Sernik bueno – aksamitny krówkowy sernik mascarpone z orzechową nutą kinder bueno (okrągły).
Sernik mascarpone z cynamonem -  wyjątkowy deser z serków mascarpone o smaku cynamonowo – miodowym (okrągły).
Sernik mascarpone z malinami – kremowy sernik z mascarpone połączony z naturalnym puree malinowym (okrągły).
Sernik mascarpone słony karmel – kremowy sernik z mascarpone z naturalnym słonym karmelem (okrągły).
Sernik oreo – delikatny, lekki sernik mascarpone z dużą ilością ciasteczek oreo obłożony podpiekaną czekoladową kruszonką (okrągły).


* - Opcja okrągła – możliwość wykonania okrągłej wersji 

 

SZARLOTKI

 

Szarlotka jogurtowa * – kostka jabłkowa z dodatkiem wanilii, wypiekana na kruchym spodzie, całość posypana utartą kruszonką maślaną i oprószona pudrem.
Szarlotka biszkoptowa * – połówki jabłek wypiekane na spodzie biszkoptowym, okryte pierzynką delikatnego ciasta kruchego.
Szarlotka deserowa * – siekane jabłka zapiekane na kruchym maślanym spodzie. Po wystudzeniu pokryta musem maracuja z białej czekolady.


* - Opcja okrągła – możliwość wykonania okrągłej wersji

 

CIASTA

 

Babka piaskowa – delikatne ciasto biszkoptowo - tłuszczowe wypiekane w formie, z dodatkiem kakao lub skórki cytrynowej.
Ciasto choco – intensywnie czekoladowe ciasto z dodatkiem budyniu, owoców i bakalii całość, oblane żelem.
Ciasto jogurtowe – puszyste ciasto o smaku jogurtowym z dodatkiem budyniu i owoców, całość oblana żelem.
Ciasto marchewkowe – ciasto wilgotne, miękkie, aromatyczne posypane migdałami. Na życzenie przekładane musem migdałowym z białą czekoladą.
Makówka – maślane ciasto migdałowe z dodatkiem prażonego maku, rodzynek, orzechów i siekanych jabłek.
Pleśniak – mnóstwo sezonowych owoców zapiekanych pod pierzynką z puszystej bezy.
Ciasto pomarańczowe – puszyste ciasto o intensywnym smaku pomarańczy wyłożone owocami.
Keks – ciasto biszkoptowo tłuszczowe z dużą ilością orzechów, rodzynek i owoców kandyzowanych. Wypiekane w keksówce.
Brownies – pachnące, ciężkie i bardzo soczyste ciasto na bazie gorzkiej czekolady.
Strucel – delikatna strucla drożdżowa do wyboru z serem, jabłkiem lub makiem.
Piernik – ciemno brązowe mocno przyprawione cynamonem, imbirem i goździkami, przekładane konfiturą śliwkową. Dekorowany glasażem.
Makowiec – mięciutki, wilgotny delikatnie pachnący migdałami tradycyjny makowiec zawijany.

 

TARTY

 

Tarta bounty – mnóstwo wiórków kokosowych zaparzonych w śmietance kremowej całość oblana gorzką belgijską czekoladą.
Tarta bananowa – bałkański jogurt zapiekany z miodem i wanilią. Banany prażone z jabłkami posypane podpiekaną kruszonką.
Tarta brulle z wiśniami – krem brulee zapiekany na pysznym kruchym cieście, obłożony wiśniami z dodatkiem prażonych migdałów.
Tarta chałwowa – chrupiące ciasteczka w gorzkiej czekoladzie pokryte puszystą pierzynką z serka mascarpone i chałwy.
Tarta cytrynowa – zapiekany krem cytrynowy na kruchym, maślanym cieście.
Tarta czekoladowo - malinowa – ganaż z połączenia czekolady gorzkiej i deserowej. Przełamany gęstym sosem z owoców malin.
Tarta grecka z owocami – soczysty i orzeźwiający krem cytrynowy zapiekany na maślanym kruchym spodzie. Do wyboru sezonowe owoce i inne.
Tarta karmelowa – migdały, orzechy włoskie, oraz bakalie karmelizowane w miodzie z i kajmaku.
Tarta makowa – połączenie maku, miodu i bakali z tartymi jabłkami. Wszystko zapiekane na kruchym migdałowym spodzie.
Tarta mascarpone – bałkański jogurt zapiekany z miodem i wanilią. Całość pokryta dekonstruowaną czekoladą zanurzoną w puszystym kremie mascarpone.
Tarta oreo – kruchy czekoladowy spód na bazię prażonych migdałów. Jogurt grecki zapiekany z miodem i wanilią, oblany ciasteczkową polewą z białej czekolady.
Tarta piernikowa – czekoladowy kruchy spód z masła, żółtek jaj i mąki migdałowej. Warstwa chrupiących ciasteczek korzennych pokryta musem mascarpone z dodatkiem mleka skondensowanego.
Tarta pistacjowa – kruchy czekoladowy spód na bazię prażonych migdałów. 100 % blanszowany orzech laskowy.
Tarta cytrynowa z bezą – krem cytrynowy na kruchym maślanym cieście zapiekany z puszystą bezą.
Tarta mango - marakuja – tarta na bazie puree mango – marakują z lekko słonym spodem czekoladowo orzechowym.